Herfstjogging

Jaarlijks organiseert joggingclub Icarus de Herfstjogging van Boortmeerbeek voor zowel jong als oud. Op zondag 17 september 2017 werd de Herfstjogging al voor de 21ste keer georganiseerd! 

Het was een topeditie met maar liefst 204 deelnemers, waarvan de jongste deelnemer 5 jaar oud was en de oudste deelnemer 84 jaar.

Proficiat aan alle deelnemers en tot volgend jaar! Alle sfeerbeelden vind je terug op onze fotopagina.Parcours Herfstjogging 2017 (gewijzigd!)

Opgelet! Door wegenwerken is het parcours van de Herfstjogging deels gewijzigd, hieronder vind je het nieuwe parcours. De afstand van een ronde is hierdoor een beetje korter dan oorspronkelijk aangekondigd, een ronde is 3,2 km.


Een leuk maar vermoeiend evenement waar tientallen sportievelingen aan deelnemen. De meningen hierover zijn unaniem positief, een greep uit het aanbod:

Herfstblad

“Moe maar voldaan”
In april zijn we begonnen met “Begin to run”, en al hadden we niet zo’n goede conditie, we lopen momenteel 2 keer per week de 5 kilometer met onze joggingclub Icarus. Na lang overleg besloten we om onze eerste “wedstrijd” mee te doen. Dit was wel spannend. De zenuwen borrelden op toen we onze nummers gingen halen. We hadden gekozen voor de 3,5 km aangezien we al een tijdje niet gelopen hadden door de vakantie. Na een half uurtje was het onze beurt om te starten. Iedereen stond in spanning te wachten, tot ze het startschot hoorden. Er werd een beetje geduwd en getrokken, maar al bij al viel het vertrek goed mee. We liepen de 3,5 km helemaal uit in 20 minuten, natuurlijk waren we bij aankomst wel moe. Bij aankomst kregen we een drankje en een leuke T-shirt. Rond 18 uur was er dan de uitslag en we waren erg tevreden over het resultaat.
Besluit: Onze eerste ervaring was fantastisch! De sfeer was er heel speciaal, iedereen was moe maar voldaan. Er werd heel wat afgelachen en gepraat, ook tijdens het lopen. Iedereen moedigde elkaar tijdens het joggen aan en er was geen concurrentiestrijd.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar en het is aan te raden voor iedereen die eens een actieve, leuke dag wil beleven.

Kristel en Vicky

top

“Hectisch”
‘s Morgens (9u) snel nog de laatste boodschappen doen. Dadelijk door naar de sporthal (10u): er moeten nog dranghekken geplaatst worden samen met de helpers, broodjes gesmeerd worden en controleren of de inschrijving in orde is. Alles lijkt in orde, even pauze nemen (11u).
Tegen de middag (13u) terug naar de sporthal. Alles lijkt in orde, toch gieren de zenuwen door mijn lijf. Hopelijk komen er genoeg lopers opdagen. Oef, de helpers voor de inschrijvingen zijn daar en de eerste inschrijvingen kunnen beginnen (13u30). De lopers stromen toe. Griet, de sportcoördinator en An de schepen van sport geven alle namen in de computer (14u) in.
Even kijken: de drankstand en geluidsinstallatie is al in orde, het Rode Kruis, de officiële seingevers en de politie staan paraat. Iedereen is op post en het volk stroomt toe. Aan het vertrek staan de eerste kinderen ongeduldig te wachten (15u). Oeps, bijna vergeten de namen door te geven aan de omroeper. Snel de medailles gaan halen, want de eerste kinderen zijn aangekomen en de tweede reeks vertrekt alweer. De schepen van sport deelt medailles uit bij aankomst.
De aankomsttijden van de kinderen en van de deelnemers van de 7 en 10,5km moeten nog worden ingegeven. Nee, dit zal niet op tijd lukken, dat wordt straks wachten voor de prijsuitreiking. Daar vertrekken de deelnemers van de 7 en 10,5km (16u). Het is hectisch op het secretariaat, werken tegen de tijd. Oef, eindelijk klaar (18u). Nu snel naar de zaal voor de prijsuitreiking met de schepen en de tombola met de voorzitter. Nadien nog opruimen met de helpers en de eerste jogging zit er op (20u). Even bijpraten met andere bestuursleden, waar ik verneem dat ze eveneens een helse dag achter de rug hebben.
Eerste reactie: moe en dit nooit meer..
Tweede reactie: misschien nog een keer..
Derde reactie: ???????.

Eddy

top

“Goede sfeer”
Mijn zesde jogging van Boortmeerbeek! Opnieuw een goede sfeer tussen helpers, vóór, tijdens en na de jogging. Tevreden over de vele trouwe lopers die deelnamen aan de jogging van BMB. Eveneens ben ik blij om te zien dat de vaste kern van het van het Goovaert - criterium aanwezig was in Boortmeerbeek.

Roselyne

top

“Dat smaakt naar meer…”
17 september 2006, bijna 15uur geworden, de tiende herfstjogging van Boortmeerbeek ging van start. Zoals steeds was ik op post, aan de dranghekken, klaar om iedereen wat moed in te roepen. Ze waren weer talrijk aanwezig, die moedige lopers. Ik kende er heel wat van, van alle leeftijden. Na de aankomst van de 3,5km stond mijn besluit al vast: als al die mensen dat kunnen, moet ik dat ook kunnen! Twee weken later stond ik op een dinsdagavond aan de sporthal, en ben onmiddellijk mee beginnen joggen bij Icarus. Al snel begon ik ook op vrijdag mee te joggen. Het zijn gezellige babbeluurtjes waar je ook nog eens flink wat voldoening uit haalt!

Tine

top

“Finishlijn in zicht”
16 september 2007, bijna 15uur geworden, de elfde herfstjogging van Boortmeerbeek ging van start. Zoals steeds was ik op post, deze keer in loopoutfit. Nog even wat opwarmen, lichte stretchoefeningen, een goeie slok water, en dan was ik er klaar voor. Samen met 85 andere mensen trokken we naar de eindmeet. Nog rustig wat babbelen daar, en plots het startschot. Je wordt echt meegezogen, de mensen kijken, rustig vertrekken zit er niet in, je moet mee. Achter de eerste bocht wordt het peloton wat uiteen getrokken. Weer wat meer zuurstof in de lucht, en even de tijd nemen om m’n eigen tempo te zoeken, wat niet altijd zo gemakkelijk is. De zon brandde, veel harder dan gedacht, m’n mond helemaal uitgedroogd - toch niet genoeg water gedronken op voorhand. Halverwege loop ik gelukkig een ander Icarus-lid tegen het lijf, dan maar gezellig samen verder, dat gaat veel beter! Volhouden, dat moet, een goed tempo, dat is leuk meegenomen. De laatste rechte lijn komt in zicht, nog even alles geven nu. Je voelt de adrenaline, supporters roepen en klappen, de lijn komt steeds dichterbij… En dan ben je er, dan zit het erop. Zoeken naar een open plek, zoeken naar een beker water, en dan even op adem komen. Moe maar voldaan verder supporteren voor de volgende reeksen! Met enige trots op naar mijn tweede joggingjaar!

Tine

top