Het verhaal van Icarus en Daedalus

Volgens de Griekse mythologie werden Daedalus en zijn zoon Icarus opgesloten in het Labyrint van koning Minos. Om te kunnen ontsnappen, kwam Daedalus op het idee om vleugels uit veren en bijenwas te maken. Voordat ze opstegen waarschuwde Daedalus zijn zoon nog om niet te dicht bij de zon te vliegen. Helaas werd Icarus te overmoedig: hij kwam in de buurt van de zon en stortte neer in zee.

Waarom de naam Icarus?

In deze drukke tijden hebben mensen de behoefte om even te ontsnappen aan het jachtige leven van alledag. Joggen kan je hierbij helpen, want het is goed voor zowel geest als lichaam. Maar we mogen niet te overmoedig worden zoals Icarus. Langzaam opbouwen is de boodschap, zodat lopen aangenaam (en blessurevrij) blijft.

Icarusstand Boortmeerbeek feest

top

Historiek & visie

Joggingclub Icarus werd opgericht in 2004 door Juul Beullens, Roeland Beullens, Eddy Clynhens, Alan Van Laecke en Tania Vermetten. Sindsdien groeit de club jaar na jaar en ze telt momenteel 88 leden.

Onze club staat voor:

  • in groep op eigen tempo lopen
  • plezier beleven aan het lopen
  • motiveren om deel te nemen aan joggings, maar prestatie is niet het hoofddoel.
top

Lidmaatschap

Het lidgeld bedraagt €15 voor een heel jaar (rekeningnummer BE19 6528 3652 1012), d.w.z. een volledig atletiekseizoen van 1 april tot 31 maart. Gelieve bij de overschrijving steeds duidelijk te vermelden voor wie het lidgeld betaald werd. Waarom lid worden? 
  • je bent verzekerd tegen derden en ongevallen of blessures die je tijdens de trainingen of wedstrijden oploopt
  • je kan clubkledij aankopen aan verminderde prijs
  • je krijgt 10% korting bij Running Center Leuven
Wil je graag van onze clubactiviteiten op de hoogte worden gehouden, geef dan je e-mailadres door aan het bestuur.top