Het verhaal van Icarus en Daedalus

Volgens de Griekse mythologie werden Daedalus en zijn zoon Icarus opgesloten in het Labyrint van koning Minos. Om te kunnen ontsnappen, kwam Daedalus op het idee om vleugels uit veren en bijenwas te maken. Voordat ze opstegen waarschuwde Daedalus zijn zoon nog om niet te dicht bij de zon te vliegen. Helaas werd Icarus te overmoedig: hij kwam in de buurt van de zon en stortte neer in zee.

Waarom de naam Icarus?

In deze drukke tijden hebben mensen de behoefte om even te ontsnappen aan het jachtige leven van alledag. Joggen kan je hierbij helpen, want het is goed voor zowel geest als lichaam. Maar we mogen niet te overmoedig worden zoals Icarus. Langzaam opbouwen is de boodschap, zodat lopen aangenaam (en blessurevrij) blijft.

Icarusstand Boortmeerbeek feest

top

Historiek & visie

Joggingclub Icarus werd opgericht in 2004 door Juul Beullens, Roeland Beullens, Eddy Clynhens, Alan Van Laecke en Tania Vermetten. Sindsdien groeit de club jaar na jaar en ze telt momenteel een 66-tal leden.

Onze club staat voor:

  • in groep op eigen tempo lopen
  • plezier beleven aan het lopen
  • motiveren om deel te nemen aan joggings, maar prestatie is niet het hoofddoel.
Meer informatie over onze clubactiviteiten vind je ook terug in onze voorstellingsflyer.

top

Lidmaatschap - privacyverklaring en algemene voorwaarden

We hechten als sportvereniging belang aan het respecteren van ieders privacy en doen het nodige om de persoonsgegevens van onze clubleden te beschermen. In de privacyverklaring en algemene voorwaarden voor toetreding als lid tot de club willen we heldere en transparante informatie geven over welke gegevens we verzamelen en waarom. Wanneer u lid wenst te worden van onze club vragen wij u om uw toestemming om uw persoonsgegevens te verzamelen.

Het lidgeld bedraagt vanaf dit jaar €20 voor een heel seizoen (rekeningnummer BE22 7360 6951 8247), d.w.z. een volledig atletiekseizoen van 1 april tot 31 maart. Gelieve bij de overschrijving steeds duidelijk te vermelden voor wie het lidgeld betaald werd. Waarom lid worden? 
  • je bent verzekerd tegen derden en ongevallen die je tijdens de trainingen of wedstrijden oploopt. Indien u een ongeval heeft, neem dan zo snel mogelijk contact op met het bestuur (contact[AT]joggingclubicarus.be) en vul het aangifteformulier in.
  • je kan clubkledij aankopen aan verminderde prijs
  • je krijgt korting van de club op het inschrijvingsbedrag bij deelname aan loopwedstrijden
  • je kan deelnemen aan clubactiviteiten zoals de ledenvergadering, nieuwjaarsreceptie en het jaarlijkse ledenetentje.
Wil je graag van onze clubactiviteiten op de hoogte worden gehouden, geef dan zeker je e-mailadres door aan het bestuur.

Identificatiegegevens van onze club

Joggingclub Icarus vzw
Ond.nr. 806746525
RPR Leuven
Narcislaan 6
3191 Hever (Boortmeerbeek)
contact[AT]joggingclubicarus.be
www.joggingclubicarus.be
top